Turistattraktioner i Blekinge

Pärlor i Blekinge

Sevärdheter/besöksmål i ❤️ Västra Blekinge

Att göra i Västra Blekinge

Västra Blekinge är en del av Blekinge län och erbjuder en mängd spännande aktiviteter och sevärdheter. Här är några förslag på saker att göra i Västra Blekinge:
1: Besök Karlshamns skärgård: Utforska den vackra skärgården utanför Karlshamn. Ta en båttur, hyr en kajak eller åk på en guidad skärgårdstur. Här kan du njuta av den vackra naturen, bada i havet och kanske till och med hitta en egen privat ö att utforska.
2: Besök Kreativum Science Center: Kreativum i Karlshamn är ett roligt och interaktivt vetenskapscenter som passar både barn och vuxna. Här kan du experimentera och lära dig om naturvetenskap, teknik och matematik på ett lekfullt sätt.
3: Upptäck Mörrumsån: Mörrumsån är en populär fiskeplats i Västra Blekinge, känd för sina lax- och öringbestånd. Om du är intresserad av sportfiske kan du hyra fiskeutrustning och prova lyckan i ån. Det finns också en laxodling och ett fiskemuseum i närheten som är värda ett besök.
4: Besök Backaryds hembygdsgård: Backaryd är en charmig by i Västra Blekinge som har bevarat sin gamla byggnadsstil och charm. Besök Backaryds hembygdsgård och ta en promenad bland de gamla husen och trädgårdarna för att få en känsla av hur livet var förr.
5: Utforska Sölvesborg: Sölvesborg är en vacker stad vid kusten i Västra Blekinge. Ta en promenad längs den historiska stadskärnan, besök Sölvesborgs slott eller koppla av på sandstränderna vid Hällevik.
6: Njut av naturen i Eriksberg: Eriksbergs natur- och viltreservat är beläget vid Listerlandet och erbjuder fantastiska möjligheter till naturobservation och vandring. Här kan du se vilda djur som kronhjort, vildsvin och älg i deras naturliga miljö.
7: Besök Fågelmara väderkvarn: I Fågelmara finns en vacker väderkvarn från 1800-talet som är väl värd ett besök. Kvarnen är fortfarande i drift och du kan lära dig mer om dess historia och betydelse för området.
Detta är bara några av de många saker att göra i Västra Blekinge. Oavsett om man är intresserad av natur, kultur eller avkoppling, finns det något för alla i denna del av Blekinge.

59 st Sevärdheter i ❤️ Västra Blekinge

25 st Besöksmål i Karlshamn

18 st Besöksmål i Olofström

16 st Besöksmål i Sölvesborg

Translate »