Turistattraktioner i Blekinge

Pärlor i Blekinge

Sevärdheter/besöksmål i ❤️ Sölvesborg

Att göra i Sölvesborg

I Sölvesborg, en kommun i Blekinge län, finns det flera intressanta saker att göra och se. Här är några förslag på aktiviteter i Sölvesborg:
1: Besök Sölvesborgs slott: Utforska det imponerande Sölvesborgs slott, som är en av de bäst bevarade medeltida borgarna i Sverige. Promenera genom slottets gård och upplev atmosfären från forna tider. Slottet är också värd en guidad tur för att lära dig mer om dess historia.
2: Njut av Nogersund: Ta en tur till Nogersund, en pittoresk fiskeby som ligger vid kusten. Promenera längs hamnen, beundra de färgglada båtarna och njut av färsk fisk och skaldjur på någon av de lokala restaurangerna.
3: Utforska Hälleviksstrand: Hälleviksstrand är en charmig badort som erbjuder fina sandstränder och kristallklart vatten. Tillbringa en dag på stranden, njut av solen och ta en simtur i Östersjön. Här finns även trevliga kaféer och restauranger där du kan avnjuta en måltid med havsutsikt.
4: Besök Sölvesborgsbron: Gå över Sölvesborgsbron, en imponerande hängbro som är en av de längsta i Sverige. Promenera över bron och njut av den fantastiska utsikten över Sölvesborgs hamn och omgivande landskap.
5: Utforska Norje och Sweden Rock Festival: Om du besöker under sommarmånaderna kan du uppleva Sweden Rock Festival i Norje, strax utanför Sölvesborg. Detta är en av de största rockfestivalerna i Sverige och lockar till sig kända musikartister och besökare från hela världen.
6: Ta en båttur i skärgården: Sölvesborgs skärgård består av en mängd vackra öar och vattenområden. Ta en båttur för att utforska skärgården, njut av den vackra naturen och upptäck pittoreska fiskebyar längs vägen.
7: Besök Sölvesborgs konsthall: För konstälskare är Sölvesborgs konsthall en plats att besöka. Här kan du uppleva olika utställningar av samtida konst och ta del av kulturella evenemang.
Detta är bara några av de aktiviteter och sevärdheter som Sölvesborg har att erbjuda. Oavsett om man är intresserad av historia, natur, kultur eller musik, finns det något för alla att njuta av i denna vackra del av Blekinge.

Lista Sevärdheter i ❤️ Sölvesborg

Brödtjuven

Hamnkranen i Sölvesborg hamn från 1938 i folkmun kallad “Brödtjuven”.

Galgabacken i Pukavik

Den sista kvinnan som halshuggs i Blekinge.

Gamla Fattighuset

Det första och enda fattighuset som Sölvesborg haft stod färdigt till sitt yttre 1821.

Hälleviks Fiskemuseum

Hälleviks fiskemuseum är beläget i ”kulturkvarteret” vid Strandvägen.

Listers Härads Tingshus

Listers härads tingshus uppfördes 1919-1921 efter ritningar av Gunnar Asplund, anses som ett av Sveriges främsta exempel på hus i nyklassicistisk stil.

Nicolaigården

Nicolaigården uppfördes ursprungligen som ett spruthus i en våning 1830.

Snapphaneeken

Redan för mer än 50 år sedan var man övertygad om att det inte skulle dröja många månader innan Snapphaneeken föll.

Stiby Sissa

Stiby Sissa är närmare två meter hög sten.

Sölvesborgs konsthall

Sölvesborgs konsthall drivs av Sölvesborgs Konstförening och Fritid- och kulturverksamheten i Sölvesborgs kommun.

Sölvesborgs Slottsruin

Förbi platsen vid Sölvesborgs Slott gick under flera hundra år den väg som förband Skåne med den östligaste delen av det danska riket, d.v.s. Blekinge.

Vårfruklostret

Här låg Vårfruklostret i Sölvesborg stiftat av konung Hans och stadfäst av påven Innocentius VIII år 1489.

Sölvesborgsstenen

Utanför Sölvesborg kyrka står en runsten som när den första gången omtalades år 1748 satt inmurad i Sölvesborgs gamla medeltida klosterbyggnad.

Translate »