Turistattraktioner i Blekinge

Pärlor i Blekinge

Sevärdheter/besöksmål i ❤️ Ronneby

Att göra i Ronneby

I Ronneby, en kommun i Blekinge län, finns det flera trevliga saker att göra och se. Här är några förslag på aktiviteter i Ronneby:
1: Ronneby Brunnspark: Besök Ronneby Brunnspark, en vacker park med anor från 1700-talet. Här kan du promenera längs de välskötta stigarna, njuta av de vackra trädgårdarna och ta en avkopplande stund vid någon av de många fontänerna och dammarna. Missa inte att besöka Kungliga Paviljongen som är en del av parken.
2: Ronneby Kulturcentrum: Utforska Ronneby Kulturcentrum där du kan ta del av konstutställningar, teaterföreställningar och musikevenemang. Centret ligger i en vacker gammal byggnad och erbjuder en bred kulturell upplevelse.
3: Ronnebyån: Promenera längs Ronnebyån, som rinner genom staden. Här kan du njuta av den vackra naturen och ta en paus vid någon av de mysiga caféerna och restaurangerna längs ån.
4: Naturreservatet Brunnsparken: Utforska det närliggande naturreservatet Brunnsparken, som är en förlängning av Ronneby Brunnspark. Här kan du vandra genom vacker skog och njuta av den lugna atmosfären. Det finns också grillplatser och picknickområden för en trevlig utomhusutflykt.
5: Kreativum Science Center: Ta med familjen till Kreativum Science Center, ett interaktivt vetenskapscenter där barn och vuxna kan utforska och lära sig genom olika experiment och utställningar.
6: Ronneby Golfklubb: Om du är intresserad av golf kan du spela en omgång på Ronneby Golfklubb. Banan är omgiven av vacker natur och erbjuder en utmanande spelupplevelse för både nybörjare och erfarna golfare.
7: Ronneby Hamn: Besök Ronneby Hamn, som är en trevlig plats att promenera och njuta av den marina atmosfären. Här kan du se båtar och ta en fika eller måltid på någon av de lokala restaurangerna med utsikt över hamnen.
Dessa är några exempel på aktiviteter och sevärdheter i Ronneby. Oavsett om man är intresserad av natur, kultur eller aktiviteter för hela familjen, finns det något för alla att upptäcka i denna charmiga stad.

Lista Sevärdheter i ❤️ Ronneby

Anglestue

Vid Anglestue finns en grottsal.

Björketorpsstenen

En förbannelse vilar över den höga runstenen.

Bårkullen fornborg

Fornborg 280×150 meter begränsad av branta stup. Vallar begränsar borgplatån.

Ekholms Fotoateljé

Fotoateljén i Kallinge är en av Sveriges minsta.

Hammarskulle skeppssättning
På en av stenarna i finns ca 5 skålgropar.

Hjortsberga gravfält
Gravfältet består av ca 110 fornlämningar.

JA 37 Viggen
JA 37 var ett svenskt medeltungt jaktflygplan.

Massmanska Kvarnen

Kvarnanläggning ingår i stadsdelen Bergslagen..

Modelladan

I ladan finns modeller i trä till ca 16 000 föremål.

Möllebackagården

Tillhörande förr Massmanska kvarnen.

Möllerydsstugan

Möllerydsstugan är en högloftsstuga.

Risanäs skolmuseum

Undervisningen startade den 30 september 1854.

Saxemara Båtvarv

Saxemara båtvarv har funnits sedan 1927.

Äggastenarna

Invid avtagsvägen mot Aspan ligger två 1,8 resp. 2,7 m långa stenhällhällar.

Translate »