Turistattraktioner i Blekinge

Pärlor i Blekinge

Sevärdheter/besöksmål i❤️ Östra Blekinge

Att göra i Östra Blekinge

Östra Blekinge, även känt som östra delen av Blekinge län, erbjuder en rad intressanta aktiviteter och sevärdheter att utforska. Här är några förslag på saker att göra i Östra Blekinge:
1: Besök Karlskrona: Karlskrona är en historisk stad som är väl värd ett besök. Utforska den vackra skärgården, besök Marinmuseum för att lära dig om stadens marina historia, och promenera genom den världsarvslistade stadskärnan med sina gamla byggnader och charmiga gator.
2: Upptäck Ronneby Brunnspark: Ronneby Brunnspark är en vacker park med anor från 1700-talet. Här kan du promenera längs de välskötta stigarna, njuta av de vackra trädgårdarna och besöka Kungliga Paviljongen. Parken är också känd för sina kallbadhus där du kan ta ett uppfriskande dopp.
3: Besök Eriksbergs Vilt- och Naturpark: Eriksbergs Vilt- och Naturpark är ett stort område där du kan uppleva den svenska naturen och se vilda djur i deras naturliga miljö. Ta en guidad safari, gå på vandringsturer eller njut av de vackra omgivningarna vid Kalmarsund.
4: Utforska Långasjönäs naturreservat: Långasjönäs naturreservat är ett vackert område med skogar, sjöar och vandringsleder. Här kan du njuta av naturen, vandra längs de markerade stigarna, fiska och kanske till och med stöta på några av områdets många fågelarter.
5: Besök Kreativum: Kreativum är ett interaktivt vetenskapscenter i Karlshamn där du kan utforska olika vetenskapliga fenomen och experimentera med olika utställningar och aktiviteter. Det är en rolig och lärorik upplevelse för både barn och vuxna.
6: Njut av skärgårdslivet: Östra Blekinge har en vacker skärgård med många öar att utforska. Hyr en båt eller ta en båttur och njut av den natursköna skärgården, ta ett dopp i havet eller hitta en egen avskild ö för en picknick.
7: Besök Kreativum Nature Trail: Kreativum Nature Trail är en vandringsled som tar dig genom den vackra naturen runt Karlshamn. Gå längs de markerade stigarna och njut av den omgivande naturen, inklusive skogar, ängar och sjöar.
Detta är bara några exempel på vad man kan göra i Östra Blekinge. Oavsett om man är intresserad av natur, kultur eller aktiviteter för hela familjen, finns det många möjligheter att utforska och uppleva i denna del av Blekinge.

57 st Sevärdheter i ❤️ Östra Blekinge

Besöksmål i Karlskrona

Besöksmål i Ronneby

Translate »