Turistattraktioner i Blekinge

Pärlor i Blekinge

Stor lista besöksmål/sevärdheter i ❤️ Blekinge

Att göra Blekinge

Blekinge är en vacker region i södra Sverige som erbjuder en rad intressanta aktiviteter och sevärdheter för besökare. Här är några förslag på saker att göra i Blekinge:
1: Upptäck Karlskrona: Besök den historiska marinbasen i Karlskrona, som är en UNESCO-världsarvslista. Utforska de gamla marinbyggnaderna, som Amiralitetskyrkan och Kungsholmsfortet. Ta också en båttur i skärgården och njut av den vackra naturen.
2: Besök Ronneby Brunnspark: Detta är en vacker park och spa-anläggning i Ronneby. Gå på promenader längs de grönskande stigarna, utforska de vackra trädgårdarna och koppla av vid de naturliga källorna. Här finns också en lekplats för barn och möjligheter till picknick.
3: Utforska Kungsmarken: Kungsmarken är ett naturreservat i Olofström där du kan njuta av vacker natur och friluftsaktiviteter. Det finns vandringsleder, fiskevatten och även möjlighet till att hyra kanoter för att utforska sjöarna.
4: Besök Dragsö och Stumholmen: Dessa är två små öar utanför Karlskrona som är perfekta för en avkopplande dag. Du kan ta färjan ut till Dragsö och njuta av fina stränder, bada och sola. På Stumholmen kan du besöka Marinmuseum och se spännande utställningar om sjöfart och marin historia.
5: Ta en tur till Karlshamn: Besök den charmiga staden Karlshamn och utforska dess historiska centrum. Gå längs hamnen, besök det intressanta Sjöfartsmuseet och njut av god mat och dryck på någon av de trevliga restaurangerna och kaféerna.
6: Gå på cykeltur: Blekinge har ett välutvecklat nätverk av cykelleder som tar dig genom den vackra naturen och förbi historiska platser. Du kan hyra en cykel och ge dig ut på en spännande cykeltur längs kusten eller genom skogarna.
7: Besök Naturum Blekinge skärgård: Detta naturum i södra Karlskrona skärgård är en utmärkt plats att lära sig mer om områdets flora, fauna och geologi. Här kan du ta del av interaktiva utställningar, gå på guidade turer och få information om olika friluftsaktiviteter i skärgården.
Detta är bara några av de många aktiviteter och sevärdheter som Blekinge har att erbjuda. Oavsett om man är intresserad av natur, historia eller avkoppling, finns det något för alla i denna vackra del av Sverige.

116 Smultronställen i ❤️ Blekinge

59 st Besöksmål Västra Blekinge

57 st Besöksmål Östra Blekinge

Translate »